U bent hier: Home / Contact / Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Voor het huren :

Wat moet ik meenemen om een auto te kunnen huren? Neem een geldig Nederlands rijbewijs mee. Er wordt ook gevraagd borg te betalen. Houdt u hier rekening mee. Wij controleren uw NAW gegevens, daarvoor kan er gevraagd worden naar bijvoorbeeld: een groene kaart van uw eigen auto of bankafschrift. Neefbak autoverhuur behoudt zich het recht voor om in voorkomende gevallen een auto niet te verhuren zonder opgaaf van reden.

- Welk rijbewijs heb ik nodig? U kunt de meeste voertuigen bij Neefbak autoverhuur met rijbewijs B gewoon besturen. Zoals bijvoorbeeld onze 20m3 bakwagens met laadlift of een 9-personenbus. Uitzonderingen zijn de vrachtwagens boven 3.5 ton. Deze mag u alleen besturen met een C rijbewijs. Voor meer informatie over rijbewijzen kijk op de site van de Overheid.

Hoe kan ik de borgstelling betalen? De borg dient u vooraf bij het ophalen van de huurauto te betalen. Het bedrag is afhankelijk van de categorie auto en de lengte van de huurperiode. Onze collega rekent het graag voor u uit. Nadat u het voertuig heeft teruggebracht, zal het verschil tussen de borgsom en huursom worden teruggepind of binnen 2 werkdagen weer op uw rekening staan. 

- Wat is bij jullie inclusief? Bij ons huurt u een auto met 100km vrij per dag, de 9-persoonsbus heeft u 200km vrij per dag. Daarnaast bent u altijd verzekerd met een eigen risico, wat afhankelijk is van het type voertuig dat u huurt. En, al onze voertuigen zijn voorzien van een map met kentekenpapieren, groene kaart, schadeformulier en telefoonnummers & instructies wat te doen bij calamiteiten.

Kan ook iemand anders de auto ophalen? Ja dat kan. Dan neemt die persoon zijn of haar geldig Nederlands rijbewijs mee met daarbij zijn of haar adresgegevens ter controle van de NAW gegevens. Daarvoor kan gevraagd worden naar bijvoorbeeld: een groene kaart van eigen auto of bankafschrift, etc. Geen reclame-uiting. Neefbak autoverhuur behoudt zich het recht voor om in voorkomende gevallen een auto niet te verhuren zonder opgaaf van reden.

Kan ook iemand anders de auto retour brengen? Iedereen die het voertuig mag besturen en verzekerd is, kan de auto terugbrengen.

Mag ik met het gehuurde voertuig naar het buitenland? U mag gewoon met het voertuig naar het buitenland, graag willen wij dit vooraf weten. U kunt dit bij uw reservering aangeven of u naar het buitenland gaat en naar welk land. Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Na het huren :

- Is de brandstoftank altijd vol? Ja, u krijgt altijd een volle brandstoftank mee. Neefbak autoverhuur verwacht dat u hem ook weer vol inlevert. Het is niet mogelijk bij Neefbak autoverhuur te tanken, het dichtstbijzijnde tankstation is tankstation Brouwer. Lukt het u niet om het gehuurde voertuig voor inleveren af te tanken dan berekenen wij € 5,- extra naast de hoeveelheid getankte liters diesel of benzine.

- Wat is adblue, en hoe wordt dit berekend? De meeste nieuwe bussen, zo ook die bij Neefbak autoverhuur zijn uitgerust met AdBlue. AdBlue is de gedeponeerde handelsnaam voor AUS32, een 32,5%-oplossing van ureum in gedemineraliseerd water, die gebruikt wordt als bijvoeging bij voertuigen die diesel gebruiken, om ze schoner te laten rijden. Het handelsmerk ligt bij de Duitse automobielindustriefederatie VDA.
AdBlue wordt in een afzonderlijke tank op de vrachtwagens, autobussen en trekkers meegenomen. Het middel wordt in de hete uitlaatgassen ingespoten vóór een speciale katalysator. De bij de verbranding gevormde stikstofoxiden worden omgezet in elementair stikstof en water. Het verbruik van AdBlue is 3 tot 5% van het dieselverbruik.

Kan ook iemand anders de auto retour brengen? Iedereen die het voertuig mag besturen en verzekerd is, kan de auto terugbrengen.

Overige vragen :

- Wat houdt een halve dagtarief in?  Bij ons kunt u een aanhangwagen of auto voor een halve dag huren. Dit betekent dat u binnen 4 uur na afhaal weer terug moet zijn. Dit geldt alleen binnen de openingstijden. Lukt u dit niet, dan geldt alsnog het volledige dagtarief.

Kan ik ook op zondag bij jullie huren? Dat is mogelijk! U kunt dan de auto op zaterdagmiddag tussen 17:00-17:30 uur ophalen en retourneren op zondagavond tussen 20:00-20:30.

- Verhuren jullie ook met trekhaak of automaat? Wij verhuren zeker busjes die voorzien zijn van automaat en/of van een trekhaak. Dit verschilt per categorie. U kunt op de pagina’s van de voertuigen kijken of de optie erbij zit. Hier zijn geen meer kosten aan verbonden. U kunt uw wens bij de reservering aangeven.

- Wat betekent bovenhoofdse schade? Bovenhoofdse schade valt niet onder uw standaard eigen risico of verlaging van het eigen risico. Hiervoor geldt een verhoogd eigen risico voor particulieren van € 1.500,- en voor zakelijke huurders € 5.000,-. Zie voor uitleg de algemene voorwaarden van de Bovag.

Ik wil langer huren dan afgesproken, wat moet ik doen? Neem dan contact met ons op om te kijken of de auto langer beschikbaar is. Neefbak autoverhuur zal kijken naar de juiste oplossing. Laat u het ons niet weten dan kan er € 50,- extra per dag aan de huurprijs toegevoegd worden.

Haal & breng service treinstation Hollansche Rading? Wannneer u met de trein komt is het mogelijk om opgehaald of weggebracht te worden naar het treinstation Hollandsche Rading.

 

This is Sliced Diazo Plone Theme